Pulled Pork

Moment en que el cor de la peça, està a 70ºC... falta una mica...

S'ha començat a escoltar el terme Pulled Pork, a partir de la moda del les fragonetes (food trucks) que posen exciteds a la mateixa gent que segurament fa un o dos anys es menystenien, les furgonetes que servien menjar en qualssevol fira de poble... Però ara s'ha convertit en una cosa 'guai' i fixeu-vos en les mogudes i les imatges...



Quina monada oi?

I de llegir que en aquestes mogudes, la gent alucinaven de menjar una cosa tant bona com el bocata de Pulled Pork (cal marcar molt la pronunciació!!), vaig documentar-me (a USA, és quasi tant popular com el pollastre a l'ast...), vaig fer una primera versió al roner i aquesta segona més aconseguida al Kamado.

PRCEDIMENT per fer el 

Pulled Pork

Ens agenciem una peça de porc, de les que recomano o un cap de llom o una espatlla sencera.




Li retirem l'excés de greix i la freguem amb els productes per marinar, que seran al vostre gust, però us dono algunes idees, que de fet són els ingredients que utilitzo


Oli
Pebre vermell dolç
Pebre vermell picant
Sal 
Sucre morè
Comí mòlt
All granulat
Pebre negre
Herbes varies....sàlvia, orenga, coriandre mòlt, romaní


Retirar excessos de greix i fregar amb els ingredients del marinat.
Hi ha qui la lliga per compactar-la amb fil de carnisser.



Es deixa un cop marinada, reposant a la nevera, amb un embolcall de plàstic durant 4/5h o tota la nit.

La traiem de la nevera uns 30-45 minuts abans de cuinar-la i ja fem el procés d’encendre el kamado, de cara a assolir a uns 110ºC.

Posem el deflector,  una safata d'aigua i la graella de cocció a la part superior. 
No oblidem de tenir fusta per fumar, remullada. En aquest cas vaig utilitzar de pomer.

Col·loquem la carn a la graella amb la part més greixosa cap avall.

Introduïm les fustes de fumar en la quantitat que considerem adequada segons el gust.

Cuinem la carn  fins que arribi a una temperatura interna d’uns 70ºC

Retirem la carn, l’emboliquem en paper d’alumini i continuem la cocció fins assolir temperatura interna de 90ºC.

Retirem la carn i la deixem reposar uns 30/45 min

I ja estem en disposició de començar a trinxar la carn amb un parell de forquilles fins trencar-la a miques i preparar el nostre entrepà de Pulled Pork en en el que intruduireu productes al vostre gust. Algun suggeriment pot ser: ceba caramel·litzada, amanida, fulla de col cuita, salsa barbacoa....

Aquí podeu veure un vídeo que de fet és d'on he tret la recepta....




Comentarios

Publicar un comentario