Des de que tinc la kamado, busco receptes idònies per aprofitar al màxim les seves possibilitats, que vull recordar que van des de les que oferiria una autèntica BBQ, fins a les d’un smoker i passant per tot un ampli ventall.
Tampoc és massa difícil trobar idees per aquest estri, doncs en el mercat americà, no és cap rara avis com aquí i només cal cercar per Google o comprar-se algun llibre específic per la kamado. En aquesta ocasió, el repte era a partir del conegut tall que es pela“, en altres cultures anomenat vacio”, fer un enrotllat i farcir-lo, amb diferents components. En aquesta ocasió van ser:
Formatge
Pebrot escalivat
Fulles d'espinacs
Però podria millorar amb una mica de ceba cuita i fins i tot amb pinyons o qualsevol altre component que us passi pel cap. El procés és,
1- Adquirir i preparar (o que ens preparin) el "tall que es pela"
2.- Posar els elements per farcir....
3.- Iniciar l'enrotllat i acabar lligant-lo
5.- Donant ja per fet que tenim el kamado encès de fa estona i equilibrat a temperatura per fumar (al voltant dels 100-120ºC), posem l'enrotllat en cocció indirecta amb el deflector i el recipient d'aigua.
Introduïm les estelles que ja tenim en remull de fa estona (en aquest cas vaig utilitzar les de bóta de whisky i també algunes de pomer) i ho deixem el temps suficient perquè el cor de l'enrotllat arribi a 55ºC.
I aquest és el resultat final....
U proveré ben aviat te molt bone pinte.
ResponderEliminarAvui he repetit l'experiment... I avui he posat ceba ..... És una bona recepta i econòmica..!!
Eliminar